Rūgščių ir šarmų įtaka sveikatai

Netinkamas maistas ar gyvenimo būdas padidina rūgščių kiekį organizme. Žmogaus organizmas visuomet privalo išlaikyti rūgščių-šarmų pusiausvyrą tam, kad vyktų normali medžiagų apykaita. Rūgštinančių ir šarminančių medžiagų žmogaus organizmas gauna su maistu ir gėrimais, be to, rūgštis gamina ir pats organizmas įvairių procesų metu, pavyzdžiui, aktyviai sportuojant. Edukacijos metu mokiniai sužinojo apie rūgčių ir šarmų poveikį žmogaus organizmui. Sužinojo, kaip derinti maisto produktus bei atlikę eksperimentus supras, kaip reaguoja rūgštinės ir šarminės medžiagos. Pažintinė dalis: teorinės dalies metu mokiniams buvo parodyta vaizdinė medžiaga apie sveikos mitybos pagrindus ir sveiką gyvenseną. Mokslinė veikla: naudodamiesi Ph indikatorinėmis juostelėmis ištyrė savo organizmo rūgštingumą. Pasigamino natūralų Ph indikatorių ir atliko įvairius bandymus su rūgštiniais ir šarminiais tirpalais ir medžiagomis. Kūrybinė veikla: pasigaminę natūralų Ph indikatorių, ant filtrinio popieriaus, pieš paveikslą su rūgštinėmis ir šarminėmis medžiagomis. Tikslas – susipažinti su sveikos gyvensenos pagrindais, padėti atsirinkti sveikus produktus. Rezultatas: mokiniai sužinojo naudingos informacijos apie sveiką gyvenseną, mitybą ir atliks eksperimentus

Įrašas paskelbtas temoje Neklasifikuota. Išsisaugokite pastovią nuorodą.